Over Marlies

“Marlies is virtuoos en veelzijdig. Met haar warme klank kan zij als geen ander emoties overbrengen op haar publiek. Als zij speelt, gebeurt er iets bijzonders, iets moois.”
Concert bezoeker van het Ensemble Mihai Scarlat

Muziekpraktijk Avenis is opgericht door Marlies de Roos-Linden. Ze is de praktijk begonnen uit liefde voor muziek in het algemeen, maar vooral uit liefde voor de panfluit.
Haar doel is dan ook zoveel mogelijk mensen te inspireren en te bereiken met de prachtige klank van dit instrument.

Marlies de Roos-Linden (1982) is geboren en getogen in Maarssen. Op 12 jarige leeftijd is zij begonnen met het volgen van panfluitlessen bij Jaap Delver aan Muziekschool de Nieuwe Vaart. Al snel bleek Marlies veel talent te hebben en zich razendsnel de technieken van de panfluit eigen te maken. Na 5 jaar les te hebben gehad van Jaap Delver, verwees hij haar in maart 2001 door naar Damian Luca. Damian zag haar unieke talent en grote passie voor de Roemeense volksmuziek. Hij besloot om Marlies (na zijn pensioen) privé lessen te gaan geven bij hem thuis in Brussel. Na zijn pensioen heeft Damian Luca een aantal leerlingen aan Marlies overgedragen. Vanaf dat moment is het geven van panfluitlessen een vaste plek in haar muzikale leven in gaan nemen.

In de jaren daarna is de carière van Marlies in een stroomversnelling geraakt. Via Damian Luca kwam Marlies in contact met Mihai Scarlat. Hij heeft Marlies onder zijn hoede genomen en haar geschoold op het gebied van orkestspel, ensemblespel, soleren, presentatie, improvisatie en arrangeren. Marlies heeft meerdere masterclasses gevolgd bij onder andere: Gheorghe Zamfir, Nicolae Pirvu, Liselotte Rokyta en Matthijs Koene. In 2012 heeft Marlies haar theoriecertificaten vakopleiding Klassiek gehaald aan de Schumann Akademie (Concervatorium). Het behalen van deze certificaten heeft definitief de doorslag gegeven voor het opzetten van Muziekpraktijk Avenis. In 2016 heeft ze de opleiding afgerond.

Naast de positie van docente bij Muziekpraktijk Avenis, is Marlies als orkestlid en soliste te horen bij het Ensemble Mihai Scarlat. Een groot professioneel Balkanensemble. Ook is Marlies lid van verschillende professionele kwartetten waarmee ze optreedt in heel Nederland. Zoals: Balkan kwintet Batuta en heeft ze haar eigen Roemeense ensemble: Hora Mare.

In 2005 heeft Marlies haar diploma behaald aan de Pedagogische Academie Basisonderwijs. Na 10 jaar als juf gewerkt te hebben, heeft Marlies nu haar hart gevolgd en is ze nu fulltime musicus. Omdat een deel van haar hart ook bij het (basisonderwijs) ligt, geeft Marlies muzieklessen aan groep 1 t/m 8 op verschillende scholen. Tevens geeft ze workshops op scholen en BSO’s.

Naast panfluit speelt Marlies tevens cimbaal. Ze begeleidt daarbij verschillende ensembles.

Kijk voor meer informatie over Marlies, haar concerten en overige activiteiten op: www.marliesderoos.nl, www.batuta.nl of over het EMS op: www.ensemblemihaiscarlat.nl