Workshops

Naast klassikale muzieklessen, verstrekt Muziekpraktijk Avenis tevens workshops voor grote en/of kleine groepen. Er kan gekozen worden voor een bestaande workshop of voor een workshop die op maat wordt samengesteld. De workshops zijn geschikt voor basisscholen en de naschoolse/buitenschoolse opvang.

Bestaande workshops:

 1. Panfluit bouwen en spelen:
  Een heerlijke actieve workshop waarbij de deelnemers zelf een panfluit bouwen, deze kunnen versieren en vervolgens leren bespelen. De workshop kan aan een grote groep gegeven worden (mits er extra begeleiding aanwezig is) of in kleine groep van ca 5-8 kinderen.Doelgroep: 6-12 jaar
  Duur: ca 2 a 2,5 uur
  Groepsgrootte: 5 – 30 (afhankelijk van de hoeveelheid begeleiders).Klik hier voor meer informatie en een prijsindicatie.
  wp_20160223_004
 2. Word een Troubadour!
  Bij deze workshop kruipen de deelnemers in de huid van de Troubadours: de singer-songwriters van de middeleeuwen. De deelnemers krijgen op pakkende wijze informatie over de tijdsperiode. Wie zijn de troubadours? Wat deden ze precies? Daarna is het tijd om lekker actief aan de slag te gaan.Doelgroep: 6 – 12 jaar
  Duur: ca 2 – 2,5  uur
  Groepsgrootte: max. 35 (geen extra begeleiders nodig)

  Klik hier voor meer informatie en een prijsindicatie.

 3. Daar zit muziek in!
  Een ware combinatie van wetenschap, natuurkunde en muziek! We gaan bij deze workshop samen op zoek naar de wonderen der muziek. Waar zit allemaal muziek in? De deelnemers ontdekken dat muziek op bijzondere plekken te vinden en te creëren is.

  Doelgroep: 6 – 12 jaar (Bij kinderen van 6 tot 8 jaar is er extra begeleiding nodig)
  Duur: ca 1 uur
  Groepsgrootte: max. 35 kinderen.

  Klik hier voor meer informatie en een prijsindicatie.