Nieuws


Toch nog naar het Kerstgala in Ahoy!

Samen met 3 klassen van de Odyssee heeft Muziekpraktijk Avenis meegedaan met de Muziekwedstrijd voor de "Lang leve de muziekshow". Helaas waren de groepen na de theaterronde niet door. Vorige week echter kregen we een leuk bericht: We hebben voor alle drie de groepen tickets gewonnen voor het Kerst Gala in Ahoy! Zo kunnen we er toch nog bij zijn en Koningin Maxima zien. We kijken er naar uit!

no comments


Eerste voorspeelavond in Muziekschool Barneveld

Op 1 juni 2017 is Marlies begonnen als docent aan de muziekschool Barneveld. Zelf omschrijft ze haar ontvangst als een warm bad. Vandaag was er dan de eerste voorspeelavond met een introductie in Roemeense muziek. Het was een fantastische avond met een afwisselend repertoire. De avond is georganiseerd door Sjonette van Atten en Marlies samen. Waardoor er een grote groep panfluit en dwarsfluit leerlingen aan bod kwamen. Marlies:"Ik ben heel trots op wat mijn/onze meiden bereikt hebben en hebben neergezet. Ze hebben het aangedurfd om te spelen in een nieuwe stijl met een voordien onbekend begeleidingsinstrument. Het was een heel mooie avond en ik kijk nu al uit naar de volgende!"

no comments


Fluitend de vakantie in!

De vakantieperiode is aangebroken. Dat is altijd een moment waarop iedereen zegt: fijn! Nou heb ik extra tijd voor de panfluit! Toch lukt dit vaak niet. Probeer toch van tijd tot tijd (ondanks leuke activiteiten en de eventuele warmte) de fluit te pakken en ga fluitend de vakantie in. Zo weet je zeker dat je het nieuwe muzikale seizoen op volle sterkte kan starten. Daarnaast kan het spelen van panfluit hele leuke verhalen en extra gezelligheid opleveren. Dankzij mijn fluit heb ik de nodige avonturen beleefd. Mooie verhalen die ik nooit zal vergeten. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Fijne vakantie allemaal!

no comments


Beer en de honingboom - een nieuw muzikaal boek Jeroen Schipper

Marlies is door Jeroen Schipper gevraagd mee te werken aan zijn nieuwe muzikale prentenboek: "Beer en de Honingboom". Ze heeft daarvoor een muzikale bijdrage geleverd voor het laatste liedje. En wat is het leuk geworden! Bijzonder aan het boek is dat leerkrachten het kunnen gebruiken als basis voor een minimusical. Naast de mooie platen van het boek en de te downloaden aanstekelijke liedjes, is er op de website nog meer te vinden om de minimusical/het thema tot een groot succes te maken. Het boek wordt na de zomervakantie uitgebracht. Wij kunnen niet wachten! Benieuwd naar dit boek? Kijk dan op de website voor meer informatie of naar de inspirerende trailer! Klik op de onderstaande plaat om de website te bezoeken:  

no comments


Het einde van een druk en dynamisch seizoen!

Het seizoen 2016-2017 zit er bijna op. Dit was een seizoen vol mooie gebeurtenissen, veranderingen, nieuwe les locaties en nieuwe leerlingen. We zijn dan ook trots te melden dat Muziekpraktijk Avenis afgelopen jaar in leerlingenaantal verdubbeld is. Komend jaar staat er veel moois op stapel. Zo volgen er workshopdagen van de panfluit vereniging (16 september de eerste), voorspeel avonden en vele mooie concerten. Hou de site in de gaten voor meer informatie over de verschillende activiteiten Dank voor het afgelopen jaar en tot komend seizoen!

no comments


Helaas niet door naar de live shows

Helaas, al het duimen heeft niet geholpen. Geen van de drie groepen is door naar de live tv show. Ondanks dat zijn we super trots op alle groepen en dankbaar voor deze bijzondere ervaring! Ook voor Marlies was het bijzonder om deel te nemen aan de wedstrijd met deze drie groepen: "Veel van de kinderen die hebben meegedaan heb ik als juf in de klas gehad. Eén van de drie klassen heb ik zelfs 3 jaar als juf mogen begeleiden. Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen gegroeid zijn de afgelopen jaren en te merken met hoeveel enthousiasme ze hun act op het podium hebben gedaan. Ik ben heel trots op ze!" - Aldus Marlies.

no comments


Theateraudities Lang Leve de Muziekshow!

Vandaag zijn we bij de theater audities van de "Lang leve de muziekshow" van NPO. Marlies heeft met 3 klassen van Basisschool de Odyssee deelgenomen aan de voorrondes en alle 3 de klassen zijn door naar de theaterronde! We izijn hier super trots op. Vandaag is de auditie in de Herz zaal van het Tivolie Vredenburg. Wat een ervaring! De kinderen kregen slechts één kans zich te bewijzen op het podium, maar hebben het super gedaan! Nu duimen draaien en afwachten tot we weten of we door zijn naar de live tv show. Duimen jullie met ons mee?

no comments


"Muziek is..." map vol inspiratie en muzikale Workshops!

Muziekpraktijk Avenis breidt uit! Naast de instrumentale lessen op panfluit, verzorgt Muziekpraktijk Avenis nu ook workshops aan groepen (basisschool klassen en BSO groepen). Er zijn 3 vaste workshops:

  1. Daar zit Muziek in! - Muziek in combinatie met wetenschap en natuurkunde
  2. Panfluit bouwen en spelen - Een actieve workshop met klinkend resultaat!
  3. Word een troubadour! - Duik op muzikale wijze de geschiedenis in!
Daarnaast verzorgt Muziekpraktijk Avenis workshops op maat. Ook is de docente van Muziekpraktijk Avenis druk bezig met de ontwikkeling van de inspiratie map: "Muziek is..." Laagdrempelige, gemakkelijk voor te bereiden muzieklessen voor in het Basisonderwijs. Deze wijze van werken is geschikt voor basisscholen die willen werken zonder methode en op zoek zijn naar inspiratie of voor basisscholen die zoeken voor aanvulling en verdieping naast de methode die ze gebruiken. Naast de volledige lessen (inclusief coaching), is het ook mogelijk om lessenreeksen te laten verzorgen of af te nemen (minimaal 5 lessen) en/of om losse muzieklessen af te nemen. Tevens is het mogelijk om de muzieklessen op maat te laten maken. Meer informatie over "Muziek is..." volgt binnenkort. naamloos-1

no comments


Panfluitlessen bij de Hart Muziekschool te Haarlem

Vanaf nu is het ook mogelijk om panfluitlessen te volgen aan de Hart Muziekschool te Haarlem. Docente Marlies de Roos maakt per 11 april 2015 deel uit van het docentencollectief.

Het nieuwe collectief

Hart Muziekschool is een collectief van docenten die voorheen in dienst waren bij Hart. Daarnaast is deze groep aangevuld met nieuwe collega's. Hart Muziekschool wil in deze bezetting de muzieklessen voortzetten die inwoners van Haarlem tot voor kort via Hart (voorheen MZK) kregen. Bij Hart Muziekschool kun je les nemen op meer dan 20 instrumenten. Op sommige instrumenten kun je al heel jong beginnen. Voor andere moet je wat ouder zijn. Een maximum leeftijd is er niet. De docenten van Hart Muziekschool begeleiden je graag in je muzikale ontwikkeling. Ze stemmen de lessen af op je leeftijd, je favoriete muziek, wat je wilt leren en in welk tempo.
Kijk voor meer informatie over lessen en mogelijkheden op de website: http://www.hartmuziekschool.nl/

no comments


Ook spelen in een orkest als het EMS?

Uniek in Nederland is de afdeling Balkanmuziek aan de Muziekacademie Den Haag. Marlies de Roos geeft er les als docent Panfluit (voor alle niveaus), docent Cimbaal (voor beginners) en assisteert bij verschillende Balkanensembles. Heeft u altijd eens een keer samen willen leren spelen zoals de musici van het Enesemble Mihai Scarlat? Dat kan! Kom gerust eens kijken op de Muziekacademie Den Haag. Iedere maandag avond van 20.00u tot 22.00u. Balkan-mdh-achterkant-web Balkan-mdh-voorkant-web

no comments