Panfluit Bouwen en spelen

wp_20160223_002

Panfluit bouwen en spelen:
Een heerlijke actieve workshop waarbij de deelnemers zelf een panfluit bouwen, deze kunnen versieren en vervolgens leren bespelen. De workshop kan aan een grote groep gegeven worden (mits er extra begeleiding aanwezig is) of in kleine groep van ca 5-8 kinderen.

We starten met het bouwen van de panfluit. De fluit bestaat uit 8 pijpen, een octaaf van C’ tot C”. Zo is het bereik groot genoeg om er enkele liedjes op te kunnen spelen.
Eerst schuren we het het mondstuk van de pijpen, daarna zetten we de fluit in elkaar. Zijn alle fluiten gepimpt en droog? Dan leren de deelnemers hoe je er goed geluid uit kan krijgen en hoe je de fluit kan bespelen. Alle deelnemers kunnen hun fluit direct meenemen en krijgen een klein boekje met wat liedjes die ze op hun fluit kunnen spelen.

Bij deze workshop kan Muziekpraktijk Avenis de materialen verschaffen (geheel op maat gezaagd). Uiteraard is het ook mogelijk dat de school/BSO zelf de materialen regelt. In dat geval verstrekt Muziekpraktijk Avenis een handleiding en boodschappenlijst voor de voorbereidingen.

Doelgroep: 6-12 jaar
Duur: ca 2 a 2,5 uur
Groepsgrootte: 5 – 30 (afhankelijk van de hoeveelheid begeleiders).
Prijs:  €150,- excl. materialen.
De kosten voor materialen zijn afhankelijk van de groepsgrootte. De materiaalprijs komt uit op ca €3,- per deelnemer.

wp_20160218_005 wp_20160218_006