George Gheorgescu – panfluitbouwer

De bouwer van de fluiten die Muziekpraktijk Avenis verkoopt is de van Roemeense afkomst George Gheorgescu. Een fantastisch musicus met een imposant cv en een hart voor de panfluit. Hij is bekend geworden als klarinettist. Vele jaren is hij on tour geweest met verschillende wereldberoemde musici en ensembles. George heeft tevens zichzelf bewezen als docent en dirigent. Nog steeds is hij als dirigent en docent werkzaam in Boekarest, Roemenië.

Circa 15 jaar geleden is George begonnen met het bouwen van panfluiten. Wat begon als een hobby, mondde uit in serieus tijdverdrijf. Met uiterste precisie bouwt George panfluiten. Hij gebruikt hiervoor een speciaal soort bamboe. Zijn fluiten kenmerken zich in hun licht hese, warme en volle geluid. Het zijn panfluiten waarbij je moet werken, maar doe je dat? Dan is de kwaliteit niet te evenaren!
George heeft onder andere panfluiten (op aanvraag) gebouwd voor grote panfluitisten als: Damian Luca, Simion Stanciu, Damian Draghici en Horea Crisan.
Bij de bouw heeft hij rekening gehouden met de ronding van de fluit, de lengte van de pijpen, het labium (mondstuk) en het gewicht. Zo heeft hij de fluiten aangepast en precies naar wens gebouwd.